Želim kupiti blender. Što trebam uzeti u obzir kod odabira blendera?

Poradi zdravlja i sve veće popularnosti pripreme gustih sokova od celog ploda, kremastih smesa, kašica te ledenog pića i sladoleda, blender je ključan i neophodan uređaj u kuhinji. Iako je cena važan faktor za kupnju ovog uređaja, svakako treba uzeti u obzir kvalitet, svestranost i podršku korisnicima blendera. Mnogo postojećih uređaja za blendiranje puno obećava, a nisu u stanju to i ispuniti. Podložni su kvarovima nakon samo nekoliko meseci korišćenja, teško ih je čistiti i održavati, nemaju dovoljno snage ili jednostavno ne zadovoljavaju naše potrebe.

Iza nas je 70 godina usavršavanja i proučavanja blendiranja, miksanja te mogućnost obavljanja 50 različitih kuhinjskih postupaka. Pozivamo vas, ako ste zainteresovani za kupovnu blendera, da pregledate naš jednostavan vodič. Pregledajte teme ispod ili jednostavno kliknite na naslov koji vas najviše zanima:

 

Snaga

Snaga je glavno obeležje bilo kojeg električnog uređaja. Ali naravno, ako je snaga u kombinaciji s lošim dizajnom i jeftinim delovima, nećete dobiti savršeno guste sokove od celih plodova, kašaste mešavine, supe ili sladoled ili rashlađene napitke. U potrazi za snažnim uređajem, uporedite oznake vrednosti, proverite kvalitet delova i efikasnost celokupnoga dizajna.

Proverite: Obratite pažnju na potrebnu snagu, kako bi vaš blender mogao obavljati očekivane poslove. Proverite koliko se snage i energije koristi tokom procesa.  Konjska snaga (Horsepower – PR) jest odličan način za merenje snage i potrošene energije, no imajte na umu da HP ne daje precizne podatke niti konačan iznos potrošene energije.
Mnogi blenderi predstavljeni su kao "veliki zalogaj" i podcenjuju važnost 3 HP motora koji poseduje Vitamix. U nekim restoranima za posluživanje hrane postoje situacije u kojima profesionalni kuvari izrađuju odjednom gustu i čvrstu smesu, pri čemu blender s visokom snagom HP-a, kao što je Vitamix, predstavlja vrlo mudar izbor.

Snaga blendera Vitamix: Vitamix je veran izvrsnim učincima blendiranja, a naša patentirana tehnologija stavlja Vitamixove proizvode na vrh bodovne lestvice kada su u pitanju snaga i efikasnost.
Celokupan dizajn, uključujući oštrice, posuđe, motor, ležište i druge elemente, sastavni je deo opreme za mešanje Vitamixa i pravi izbor u usporedbi s drugim sličnim proizvodima na tržištu. Također, važno je napomenuti da nabava Vitamixa zauzima važno mesto na gurmanskim lokacijama, u lancima restorana, barovima za pripremu svežih sokova i kašastih mešavina, kafićima i sličnim mestima širom sveta. Ako volite zdrave guste sokove od celovitoga voća, glatke i kremaste supe, kremastu i "svilenu" smesu ili predivnu ledenu kafu, onda vam je prilika za vlastiti Vitamix nadohvat ruke.

Vrh

 

Mobilnost/Funkcionalnost

Dok za neke blendere tvrde da izrađuju guste sokove od celovitih plodova i kašaste smese, većina njih ne nudi puno od toga; stoga idemo sami pripremiti napitak koji je dovoljno kremast da zadrži svoju teksturu. Imajte na umu sve funkcije koje želite izvesti svojim blenderom.

Proverite: Otkrijte proizvod koji može pripremiti gust, kremast napitak i kašice, ali pritom proverite ostavlja li puno ostatataka neobrađene hrane. Proverite sve mogućnosti pripreme hrane. Možete li napraviti dečju kašicu? Možete li napraviti prekrasan sladoled od zamrznutoga voća? Možete li pripremiti supu? Možete li takvim uređajem samleti lešnike, orahe ili jednostavno pripremiti maslac od kikirikija? Pri korišćenju proizvoda, uverite se sami u efikasnost uređaja i odsustvo rizika te pogledajte što proizvođač nudi u opisu u promotivnom materijalu.
Pogledajte može li uređaj u potpunosti blendirati svežu hranu ili može izraditi samo namaze od mešavine šećera, tečnosti ili mekanog voća, kao što je ono iz konzerve. Ako se uverite da je takav uređaj sposoban izraditi zamrznuti sladoled, uverite se je li potrebno zaustaviti središnji deo blendera i isključiti ga ručno (što može pridoneti zatopljenju, što pak nije poželjno kod pripremanja zamrznutih smesa, a povećava se i vreme mešanja).

Mobilnost i funkcionalnost Vitamixa: Vitamix blender za kućnu upotrebu obavlja zadatke 10 kuhinjskih uređaja, u isto vreme, bez ikakvih dodataka. Vitamix se može delotvorno nositi s više od 50 zadataka u pripremi hrane, uključujući 4 jedinstvena postupka koje ne može obaviti ni jedan drugi kuhinjski uređaj takvom preciznošću i efikasnošću.
Vitamix ima mogućnost menjanja brzine pomoću nekoliko prekidača programiranih tako da se brzina može regulisati prema potrebi te nudi neograničene mogućnosti u kreativnosti okusa i teksture gotovoga proizvoda.
Pri čišćenju i pranju Vitamixa nema potrebe uklanjati noževe pa je time sâm postupak vrlo brz i jednostavan. Posudu je dovoljno napuniti do polovice toplom vodom i dodati jednu do dve kapi deterdženta za pranje posuđa.
Sa svakim Vitamixom dobijate jedinstven štap s kojim možete potiskivati svežu ili zamrznutu hranu prema oštricama dok uređaj radi. Time se sprečava pojava zračnog "jastuka" u smesi, a proces obrađivanja hrane iznimno je efikasan.

Vrh

 

Podrška proizvoda

Neki uređaji sadrže manje od jedne stranice priručnika za korišćenje, koji je najčešće lošeg sadržaja i napisan na teško čitljiv način.  Za razliku od njih, za neke proizvode postoje brošure s receptima za hranu, brošure za učenje kuvanja, online podršku i podršku za postojeće klijente.

Proverite: Razgledajte uputstva koji je sastavni deo uređaja i kakva podrška je dostupna nakon što već kupite takav blender.

Vitamixova podrška proizvoda: Uza svaki Vitamixov kućanski proizvod uključena je detaljna knjižica s receptima s više od 300 gurmanskih recepata, kao i recepata za zdravu prehranu, vodič za početak rada s blenderom "Korak po korak", DVD s lekcijama kao što su kuvanje i smernice za korisnike. Uza sve to, ovde su internetske stranice za korisnike Vitamixa, telefonski brojevi i online podrška za sve korisnike Vitamixa.
U slučaju da je vašemu Vitamixu potreban servis, možete se obratiti najbližem predstavništvu Vitamixa. Servis i drugi testovi obavljaju se u najkraćem roku, kako biste se što pre mogli koristiti uređajem u svojemu domu.
Uza sve to, tu su i stranice Vitamixa na adresama Vitamix.rs i Vitamix.com koje se svakodnevno nadopunjuju novim receptima, videomaterijalima i savetima o Vitamixu. Također, uključena je i Vitamixova zajednica širom sveta, uključujući kupce ovog uređaja koji svakodnevno razmenjuju svoje recepte, savete i zanimljive videomaterijale sa puno recepata i metodama kuvanja. Naša zajednica broji nekoliko desetina hiljada članova i njihov broj raste iz dana u dan.

Vrh

 

Kvalitet i tehničke karakteristike proizvoda

Svaka zemlja ima različite uopšteno prihvaćene standarde za proizvodnju, koji se razlikuju po standardima procene kvaliteta. Proizvodi su dizajnirani i proizvedeni u SAD-u te podležu strogim i zahtevnim standardima.

Proverite: Saznajte ulaže li kompanija u istraživanje i razvoj visokog kvaliteta, uvidom u programe za kvalitet i pouzdanost ispitivanja tehničke strukture proizvoda koje nude. Uverite se na vreme je li dizajn proizvoda originalan, patentiran i dokazan ili je obična kopija nekih ranijih sličnih visokokvalitetnih proizvoda. Proverite mesto proizvodnje uređaja.

Kvalitet i tehnička struktura proizvoda: Kvalitet i inženjering su broj 1 u Vitamixu. Svi Vitamixovi uređaji proizvedeni su u tvornici u Clevelandu, u državi Ohio, a oko 80% od komponenata uređaja proizvedeno je u mestima s radijusom od 800 km ili najbližim predstavništvima Vitamixa u svetu.
Svaki Vitamixov uređaj koji je proizveden prolazi inženjering i testiranje izdržljivosti, što garantuje kvalitet proizvoda. Vitamix sarađuje samo s pažljivo odabranim distributerima s istim standardima koje zastupa i Vitamix.
Vitamix ima motor s dva namotaja sa snagom od 1380 W, 2 konjske snage i noževe koji postižu 37.000 okretaja u minuti, bez opterećenja motora. Automatsko isključivanje motora osigurava zaštitu motora od pregrejavanja. Vitamix se sastoji od tastera i potenciometra, što je funkcionalnije od elektroničkih tastera s većom stopom osetljivosti na kvarenje i ostale kvarove.
Pojačane oštrice od nerđajućeg čelika ujedno melju i usitnjavaju namirnice u posudi te osiguravaju savršenu procesiranu hranu, bez grudica. Oštrice i osovine izrađene su od 18/8 nerđajućeg čelika, a sâm uređaj sadrži komplet lagera za dvostruku zaštitu, s teflonskim osiguranjem od curenja.
Vitamix ima patentirane posude, noževe za obradu, rashladni ventilator, dizajn poklopca i drugo te nudi više od 10 različitih konfiguracija za priključak na električnu mrežu i napon, u skladu s potrebama za kompatibilnošću i upotrebu u različitim delovima sveta.

Vrh

 

Garancija

Svaki kvalitetan blender treba imati garanciju kvaliteta – punu garanciju kojim se garantuje da će blender funkcionisati od datuma kupovine proizvoda sve do dana kada garancija ističe. Najjednostavnije popravke mogu vas koštati puno ako je u garanciju uključeno samo nekoliko delova proizvoda, samo neki nedostaci proizvoda ili ograničeno vremensko razdoblje. Puna garancija je ključan deo ukupne vrednosti proizvoda i opravdava kupnju samog proizvoda.

Proverite: Saznajte gde je stroj proizveden, razdoblje trajanja garantnog roka te je li garancija ograničena ili potpuna. Pokrivaju li se garancijom svi mogući potencijalni nedostaci ili pak samo nedostaci određenih elemenata, kao što je npr. motor?  Je li u garanciju proizvoda uključen i besplatan servis?

Vitamixova garancija: Vitamix vam nudi vodeću industrijsku garanciju kvaliteta u gotovo svakoj regiji u kojoj se proizvod prodaje. Vitamix nudi potrošačima punih 7 godina garancije u što je uključen kompletan popravak proizvoda, kao i besplatna dostava proizvoda u oba smera, na kućnu adresu.
Garancija je na snazi od datuma kupovine prizvoda te opravdava obavezu same kompanije koja stoji iza kvaliteta proizvoda i brige za korisnike.

Vrh

 

Posude

Posude blendera mogu biti izrađene od plastike ili stakla i mogu se razlikovati po zapremnini. Važno obeležje svake posude jest to da osigurava izlivanje tekućine bez podlivanja.

Proverite: Koje je najbolje posuđe kada su u pitanju trajnost, jednostavnost korišćenja i kapaciteti? Plastične posude mogu sadržavati VRA, a staklo može pridoneti većoj težini celog uređaja te može doći do loma. Ako blender nosi NSF-stepen, to ne znači da je posuda kvalitetnija i trajnija od bilo kojega drugoga sličnog proizvoda za kućnu upotrebu, nego samo označava komercijalni stepen proizvoda.

Posude Vitamixa: Vitamixove posude načinjene su od Eastman Tritan kopoliestera, izdržljive su, neuništive, sigurne i ne sadrže bisfenol A. Ove posude su prve pomoćne kuhinjske posude s takvim karakteristikama, te garantuju sigurnu pripremu hrane, bez razlike na kojoj je temperaturi obrađena.
Vitamixove posude imaju na sebi oznaku laboratorija Underwriters s volumenom 2L/64 oz.  Blender Vitamix savršeno će obraditi hranu, bez obzira na to je li posuda delomično ili potpuno puna.

Vrh

 

Sigurnost

Proizvodi koji se prodaju potrošačima za kućnu upotrebu trebaju imati odobrenja kao što su UL laboratorija Underwriters u SAD-u. Za elektroničke uređaje također treba biti ispitano nadmašuje li napajanje električnih komponenata granicu pri njihovu radu.
Uobičajeno, proizvođači nekih električnih uređaja ne pridržavaju se preporučenih standarda za dizajn samog proizvoda, a istovremeno nas uveravju u to:

1. da će potrošač uvek biti siguran prilikom korišćenja uređaja te

2. da se proizvod može sâm zaštititi.

Proverite: Koje sigurnosne karakteristike uređaj poseduje da bi vas zaštitio? Postoje li karakteristike koje istovremeno garantuju i sigurnost samog uređaja? Imajte na umu da neki proizvođači pokušavaju smanjiti troškove tako da umesto visokokvalitetnih električnih kablova rabe nesigurne kabele koji samo povećavaju rizik od mogućih opekotina.

Sigurnost Vitamixa: Vitamix se koristi kvalitetnim električnim kablom specificiranim do 105°C, koji garantuje stabilnost i sigurnost u radu. Uz ovu stabilnost i sigurnost, ovaj proizvod je odlikovan i najvišim rangom u industriji.  Povezanost posude i motora omogućuje sprečavanje nekih slučajnosti prilikom rada, a sve radi sigurnosti korisnika. Primerice, ako korisnik slučajno zaboravi pribor u posudi dok uređaj radi, dolazi do automatskog isključivanja, što osigurava zaštitu motora, posude, pribora i korisnika od mogućih posledica.
Vitamix karakteriše automatska zaštita od preopterećenja u radu. Ukoliko dođe do strujnog preopterećenja, dovoljno je samo ponovno uključiti automatski osigurač i slobodno možete nastaviti raditi. Također, ako dođe do pregrejavanja uređaja, uključuje se automatsko isključivanje. Tek nakon postizanja određene temperature uređaj će sâm nastaviti raditi.
Vitamixov motor projektiran je na način da je zaštićen od opsežne infiltracije vode.

Vrh

 

Vrednost proizvoda

Proverite: Ukoliko će vaš blender biti deo vaših kuhinjskih uređaja, cena nije jedina stvar koju trebate imati na umu. Jednako tako, trebate uzeti u obzir sve moguće opcije i funkcije koje uređaj može imati. Proverite jesu li drugi kupci zadovoljni ovim proizvodom, njegovom izdržljivošću, garancijom i dugotrajnim performansama, drugim rečima, samom vrednošću proizvoda.  Možete proveriti neke izjave ili iskustva na internetu, na blogovima i forumima, kako biste bili sigurni što drugi korisnici misle o proizvodu koji ste kupili. Imajte na umu i nastale troškove zbog višekratne kupnje nekvalitetnih blendera, a svakako uzmite u obzir koliko ćete uštedeti ako kupite jedan blender koji će zadovoljiti sve vaše potrebe u životu.

Vrednost Vitamixa: Mnogi vlasnici Vitamixa služe se svakodnevno više od 25 godina ovim uređajem, što govori o njegovoj dugovečnosti i nakon garantovanog razdoblja od 7 godina. Naš proizvod ostaje na korišćenje i sledećim generacijama, a time Vitamix postaje i deo obiteljskoga bogatstva – pa čak i obiteljske tradicije kupovine novijih modela Vitamixa!
Također, imajte na umu kako Vitamix istovremeno može zameniti 10 kuhinjskih uređaja i više od 50 postupaka – i to jednostavno, brzo i lako.
Vitamix svojom snagom kida ćelijsku strukturu sirove hrane, razbija ćelijske membrane, oslobađajući na taj način skrivene hranjive sastojke iz hrane, što pridonosi neprocenjivim vrednostima i odličnom ukusu. Kao rezultat svega toga, koristeći se Vitamixom dobivate tri puta više hranjivih materija iz hrane, u usporedbi s normalnim žvakanjem hrane.
Sveži prirodni okusi koji se oslobađaju iz hrane pomoću Vitamixa, tako su jaki da čak možete eliminisati potrebu za daljnjim dodavanjem soli ili šećera u svoje recepte. Vitamixovi korisnici često govore o svojim iskustvima i svedoče koliko im je Vitamix pomogao u postizanju i održavanju zdravlja te o dobrobitima uzrokovanim hranjivim materijama, koje se oslobađaju Vitamixom.

Vrh

 

Služba za korisnike

Proverite: Pre negoli se odlučite na kupovinu ovoga vrednog proizvoda, razmotrite što vam nudi usluga za podršku korisnika proizvoda koji nameravate kupiti te proverite ljubaznost i komunikaciju sa serviserima.

Služba za korisnike Vitamixa: Naši savetnici i serviseri poseduju i koriste se Vitamixom; mogu vam dati valjane odgovore na sva pitanja o proizvodu jer odlično poznaju funkcionalnost Vitamixa.

Vrh

Budite informisani

...Besplatne informacije i vesti na vašu e-poštu