Karakteristike i uputstva

P: Šta je posebno u dodatnoj posudi za suvu obradu koja se nudi s Vitamixom 5200?
O: Oštrice prve posude idealne su za preradu "mokre" hrane, kao što su sokovi, supe i zamrznuti deserti. Druga posuda ima oštrice posebno dizajnirane za mlevenje celih žitarica i gnječena testa za hleb. Koja je razlika? Oštrice za mokru obradu tokom obrade privlače hranu sebi. Oštrice za suvu obradu potiskuju hranu prema gore, čime se delotvorno obrađuju suvi sastojci ili se meša lepljivo testo.

P: Kako je moguće da istim uređajem možete kuvati supe i pripremati zamrznuti sladoled?
O: Tajna pripremanja supe i zamrznutog deserta u Vitamixu jest u velikoj brzini oštrica! Za ledene deserte, oštrice noževa razbijaju zamrznute sastojke – čime dodatno oslobađaju hladnoću. Prerada u Vitamixu toliko je brza da nema vremena za otapanje pa se tako smesa sama zamrzava. Kod kuvanja supe, brzina oštrica stvara toplinu trenjem – što dovodi sastojke do ključanja za samo 4 do 6 minuta.

P: Koja je razlika između uređaja za domaćistvo i profesionalnih uređaja?
O: Profesionalni uređaji dizajnirani su u uglavnom za restorane/barove, gde se pripremaju samo određena hrana i specifična pića. Profesionalni uređaji imaju jednogodišnju ograničenu garanciju i uputstva. Uređaji za domaćistvo namenjeni su za širok spektar postupaka. Dobijate punu sedmogodišnju garanciju, knjigu recepata, DVD-prezentaciju o mogućnostima i DVD s uputstvima za upotrebu i održavanje. Svi Vitamixovi uređaji imaju jednak motor s visokim performansama i patentiranim dizajnom oštrice.

 

O uređaju

P: Koje su dimenzije uređaja?
O: Dimenzije su 52 cm visina, 18,5 cm širina, 22,25 cm dubina. Težina je 4,95 kg.

P: Koje su specifikacije motora?
O: Motor je proizveden u Švedskoj, sa snagom od 2 KS, radi na 220 – 140 Volti, 50 Hz, s proizvodnjom od 1.200 Wata. Upravlja se s frekventnim regulatorom brzine, koji omogućava jednako postizanje snage pri velikomu i malom broju okretaja.
Motor visokih performansi, s kontinuiranim hlađenjem, pokreće oštrice te postiže izvrsne rezultate. Automatsko isključivanje osigurava zaštitu motora od pregrijavanja.Zahvaljujući lagerskom ležištu i niskom trenju, ovaj uređaj je dugotrajan.Kvalitetan i siguran kabal po potrebi se izvlači od 48 cm do 1,8 m. Kućište je otporno na habanje.

P: Što je to što sprečava Vitamix da "pregori", za razliku od drugih blendera?
O: Vitamix ima motor s visokofrenkventnim radijalnim ventilatorom i sustavom za električnu i toplinsku zaštitu, što sprečava preopterećenja i pregrejavanja.

P: Kolika je brzina oštrica?
O: Brzina oštrica je od 18 km/h do 386 km/h. U tome je tajna velike efikasnosti uređaja te sposobnosti razbijanja čvrste, celulozne ćelijske strukture namirnica.

P: Čemu služi prekidač za promenjivu brzinu?
O: Regulator promene brzine i prekidač za veliku brzinu stvaraju brzinu oštrica od 18 do 386 km/h, što omogućava širok raspon zadataka za pripremu hrane, uključujući i četiri procesa koje nijedan drugi uređaj ne može izvesti – izradu gustoga soka od celog voća, kuhanje supe izradu sladoleda i mlevenje zrna.
Jedinstveni regulator za promjenljivu brzinu omogućuje to da Vitamix obavlja 52 kuhinjska postupka bez ikakvih dodataka, usitnjava, melje, meša, miksa, zamrzava, kuva – i još mnogo toga.

P: Kolika je zapremnina posude?
O: Zapremnina posude je 2 l. Vitamix može obraditi najmanje 150 ml, a najviše do 2 litre.

P: Od kojeg je materijala napravljena posuda i je li sigurna za upotrebu?
O: Posuda je načinjena od Eastman Tritan ™ kopoliestera. Kopoliester je, za razliku od plastike, otporan na visoke temperature, ima svojstva stakla i ne ispušta hemikalije.

P: Koliko je dugačak kabal?
O: Vitamix ima kabal dužine 1,8 m i ima određeno mesto za namatanje neiskorišćenog dela, na skrivenom i zaštićenomu mestu, pod kućištem motora.

P: Kako mogu prepoznati da je moj uređaj pod garancijom?
O: Ako nemate potvrdu, obratite se Službi za korisnike na kontaktni broj 065 21 550 65. Molimo, imajte pri ruci serijski broj svojeg Vitamixa.

 

Cena Vitamixa je niska u usporedbi s bilo kojim drugim uređajem na tržištu, uzimajući u obzir njegove karakteristike, kao i blagodati koje svakodnevno pruža organizmu.

Nemojte zaboraviti da ćete uz Vitamix smanjiti troškove kupnje voća i povrća, dobivajući obradom celih plodova veću količinu hrane, bez bacanja hranjivih delova.

Nadamo se da će vam ove informacije pomoći pri donošenju porodične odluke.

Budite informisani

...Besplatne informacije i vesti na vašu e-poštu